Kreativan odgovor novim izazovima u poljoprivredi

Kreativan odgovor novim izazovima u poljoprivredi

Čelni ljudi svetske kompanije „Alltech“ prezentovali su nedavno u beogradskom hotelu Hyatt Regency najnovija dostignuća u oblasti mikrobiologije i proizvodnje dodataka stočnoj hrani, u sklopu 21. godišnje serije predavanja, koja uključuje 39 zemalja širom Evrope, Afrike i Srednjeg Istoka.

06318ea2-06da-4417-8500-a6bb8cf9fe97.jpg

Kalemljenje i važne bolesti lubenice

Lubenica može da se kalemi na vrg - jur getu, lejku, tikvu za vodu, ajduk ('' teglicu'' ) - sve one biljke koje pripadaju vrsti Lagenario sp. Kalemljenje se izvodi u fazi mladih biljčica, rasada sta...

a1af065a-7730-48cb-a54f-95c3a4909b1a.jpg

PROIZVODNJA PARADAJZA

Proizvodnja paradajza na otvorenom ograničena je klimatskim uslvima, prvenstveno temepraturama, i moguća je samo u bezmraznom razdoblju. Rast i razvoj, do prvih zrelih plodova, može trajati 90 do 110...