BELI LUK - TEHNOLOŠKI POSTUPCI PRERADE

BELI LUK - TEHNOLOŠKI POSTUPCI PRERADE

Beli luk je jedan od najpoznatijih i najstarijih začina. Podaci o upotrebi ove biljke se nalaze u spisima svih starih civilizacija. I danas, hiljadama godina kasnije, popularnost belog luka ne jenjava. Zbog svog prepoznatljivog i specifičnog mirisa ova biljka je nezaobilazna u kulinarstvu, a njegov...

c5e4cf01-ff0e-4a85-978e-a198449233fc.jpg

PROIZVODNJA KASNOG KUPUSA

Kasni ili postrni kupus dolazi na drugo mesto u plodoredu. Uspešno se gaji posle useva koji oslobađaju njivu do jula, a to su: grašak, rani krompir, luk, pšenica i ječam. Najbolji predusevi kasnom ku...

29806895-84ae-4166-b8f9-f16da3e00c35.jpg

PROIZVODNJA I ZAŠTITA LUBENICE U POSLEDNJIH N...

Proizvodnja lubenica u zadnjih nekoliko godina u Srbiji zauzima važno mesto u odnosu na ostale povrtarske biljke. Razlog povećanja površina na kojima se uzgaja povrće su niske cene i prinos ratarskih...