ENDIVIJA

ENDIVIJA

Divlja vrsta Cicborium pumilum Jacq., od koje je nastala endivija, raširena je u Sredozemlju i južnoj Aziji. Stari Egipćani, Grci i Rimljani vrlo je rano koriste kao povrće. Po srednjoj i severnoj Evropi širi se od 13 do 16 veka, ali i sada , najviše je rasprostranjena u južnoj Evropi. Uzgajaju se ...

f3c31c87-3cf7-4155-882b-5daf2989ff36.jpg

Ocenjivanje piva - PENA ZNAK KVALITETA

Za pivo neki kažu da je tečna hrana, verovatno zato što je po energetskoj vrednosti slično punomasnom mleku. Malo se zna, međutim, šta čini kvalitet ovog napitka i kako se može prepoznati, s obzirom ...

caeb2840-b8a9-46a7-b24f-b1e5322c9a46.jpg

PROBLEMI ISHRANE BILJAKA U POVRTARSKOJ PROIZV...

Proizvodnja povrća je posao koji zahteva puno truda, ulaganja, znanja i ljubavi. Bilo kakav propust u toku proizvodnje, bez obzira na to u kojem delu vegetacije se desio, može dovesti do značajnog ak...