PROIZVODNJA PARADAJZA

PROIZVODNJA PARADAJZA

Proizvodnja paradajza na otvorenom ograničena je klimatskim uslvima, prvenstveno temepraturama, i moguća je samo u bezmraznom razdoblju. Rast i razvoj, do prvih zrelih plodova, može trajati 90 do 110 dana. Prinos zavisi od perioda plodonošenja i temperatura u to vreme. Zeleni plodovi, koji su 2-3 d...

01275ac0-0e9c-4ad2-a4d4-87fb71ed0197.jpg

IV LETNJA POLJOPRIVREDNA ŠKOLA - Despotovo

U okviru Letnje poljoprivredne škole posećeno je domaćinstvo Miloša Ajduka, koje se na veliko bavi proizvodnjom crnog luka. U ekonomskom dvorištu domaćina viđena je mini komora i utovarivač izvađenog...

45ce3aec-f022-496b-b521-245a91949486.jpg

BELI LUK - TEHNOLOŠKI POSTUPCI PRERADE

Beli luk je jedan od najpoznatijih i najstarijih začina. Podaci o upotrebi ove biljke se nalaze u spisima svih starih civilizacija. I danas, hiljadama godina kasnije, popularnost belog luka ne jenjav...