BELI LUK - TEHNOLOŠKI POSTUPCI PRERADE

BELI LUK - TEHNOLOŠKI POSTUPCI PRERADE

Beli luk je jedan od najpoznatijih i najstarijih začina. Podaci o upotrebi ove biljke se nalaze u spisima svih starih civilizacija. I danas, hiljadama godina kasnije, popularnost belog luka ne jenjava. Zbog svog prepoznatljivog i specifičnog mirisa ova biljka je nezaobilazna u kulinarstvu, a njegov...

653c79dd-5665-48d5-9d84-19c93218f732.jpg

Norveška mačka - ČAROBNICA IZ SEVERNIH ŠUMA

Kome ljupka maca s dosta „divlje“ krvi i robustnog izgleda uđe u kuću, može biti siguran da je dobio odanog pratioca i prijatelja. Na mnogim felinološkim izložbama u svetu može da se vidi norveška š...

a9199c5e-e8ac-4f4e-8232-dee4b60bcfea.jpg

NAVODNJAVANJE KROMPIRA I IZBOR SORTE KROMPIRA

Za uspešno gajenje krompira i postizanje visokih prinosa dva klimatska faktora, voda i temperatura, imaju presudnu ulogu. Krompir je biljka umereno vlažnog podneblja, i pri nedostatku vode dolazi do ...