BELI LUK - TEHNOLOŠKI POSTUPCI PRERADE

BELI LUK - TEHNOLOŠKI POSTUPCI PRERADE

Beli luk je jedan od najpoznatijih i najstarijih začina. Podaci o upotrebi ove biljke se nalaze u spisima svih starih civilizacija. I danas, hiljadama godina kasnije, popularnost belog luka ne jenjava. Zbog svog prepoznatljivog i specifičnog mirisa ova biljka je nezaobilazna u kulinarstvu, a njegov...

0b583972-b527-42f0-91ca-8d5faaabb6ee.jpg

Zaštita kukuruza od korova, bolesti i štetoči...

Korovi u kukuruzu mogu u znatnoj meri uticati na smanjenje prinosa. Svojim prisustvom oni konkurišu kukuruzu u borbi za svetlo, hranu i vodu. Istovremeno pogoduju razvoju bolesti i štetočina. Zbog t...

632bd770-a7b6-4e5e-8dbc-3279cac78f68.jpg

Prolećno obrezivanje papaka

Papke goveda, koja se preko zime drže u stajama, pre izlaska na pašu svakako treba pregledati i obrezati. Obrezivanje papaka ne sme se raditi neposredno pre samog izgona na pašu, nego nekoliko dana r...