PROBLEMI ISHRANE BILJAKA U POVRTARSKOJ PROIZVODNJI

PROBLEMI ISHRANE BILJAKA U POVRTARSKOJ PROIZVODNJI

Proizvodnja povrća je posao koji zahteva puno truda, ulaganja, znanja i ljubavi. Bilo kakav propust u toku proizvodnje, bez obzira na to u kojem delu vegetacije se desio, može dovesti do značajnog ako ne i totalnog finansijskog gubitka. Dobar povrtar zna da na količinu i kvalitet roda utiče veći b...

fd89db6e-1b81-4c86-86b8-68021e2662ce.jpg

KROMPIR - Solanum tuberosum

Krompir je poreklom iz zapadnih delova Južne Amerike, gde se gaji od najdavnijih vremena. Dolaskom u Čile, Evropljani su zatekli gajeni krompir. U Evropu je donesen oko 1580. godine. Posle Španije u...

39b128e2-cd4f-429b-93df-689ecda21b4f.jpg

PERŠUN NA 20 HEKTARA

Ne dešva se često da se naši povrtari odluče za gajenje peršuna na čak dvadeset hektara. To je učinio Pera Djuričkov iz Debeljače, kod Pančeva, koji se ovim poslom bavi desetak godina. Odluka je pala...