GAJENJE BROKOLE

GAJENJE BROKOLE

Brokola se gaji kao rani, zatim kao srednjerani, odnosno srednjekasni usev, mada najbolje uspeva kao kasni jesenji – iz postrne proizvodnje. Znatno kraće je vegetacije od karfiola, te kada se sadi pocetkom jula kao drugi usev, za berbu pristiže u avgustu, septembru i oktobru. U mediteranskom područ...

08ab7c0f-05fb-454e-aee9-9aeedb03d4b6.jpg

SAVREMENA PROIZVODNJA KRASTAVACA ZA KIŠELJENJE

Krastavac predstavlja jednu od osnovnih povrtarskih kultura jer pored korišćenja u svežem stanju predstavlja jednu od najzančajnijih sirovina u prerađivačkoj industriji. U našoj zemlji krastavac se g...

97fef7bb-2bc1-4259-83d8-cb3ea9e455e7.jpg

RAZLIČITE TEHNIKE KALEMLJENJA LUBENICE

Koncept gajenja lubenice potpuno se promenio uvođenjem u upotrebu tehnologije kalemljenja. Ova tehnika je ne samo sredstvo za fitopatološku zaštitu, već i agronomska tehnika koja povećava rezultate u...