BELI LUK - TEHNOLOŠKI POSTUPCI PRERADE

BELI LUK - TEHNOLOŠKI POSTUPCI PRERADE

Beli luk je jedan od najpoznatijih i najstarijih začina. Podaci o upotrebi ove biljke se nalaze u spisima svih starih civilizacija. I danas, hiljadama godina kasnije, popularnost belog luka ne jenjava. Zbog svog prepoznatljivog i specifičnog mirisa ova biljka je nezaobilazna u kulinarstvu, a njegov...

06318ea2-06da-4417-8500-a6bb8cf9fe97.jpg

Kalemljenje i važne bolesti lubenice

Lubenica može da se kalemi na vrg - jur getu, lejku, tikvu za vodu, ajduk ('' teglicu'' ) - sve one biljke koje pripadaju vrsti Lagenario sp. Kalemljenje se izvodi u fazi mladih biljčica, rasada sta...

1d115d42-39a2-4965-a3e5-ffcb07a8bab7.jpg

Suzbijanje štetočina u toku gajenja maline

Malina je osetljiva na mnoštvo bolesti i štetočina. Adekvatnom negom zasada može se suzbiti veliki broj štetočina, ili se može uticati na smanjenje stepena njihove zastupljenosti. Održavanje zdravog ...