BELI LUK - TEHNOLOŠKI POSTUPCI PRERADE

BELI LUK - TEHNOLOŠKI POSTUPCI PRERADE

Beli luk je jedan od najpoznatijih i najstarijih začina. Podaci o upotrebi ove biljke se nalaze u spisima svih starih civilizacija. I danas, hiljadama godina kasnije, popularnost belog luka ne jenjava. Zbog svog prepoznatljivog i specifičnog mirisa ova biljka je nezaobilazna u kulinarstvu, a njegov...

74641626-17c3-41af-90d6-9a464f07b928.jpg

SLATKI KROMPIR I ČIČOKA

Slatki krompir ili batate su brašnasti gomolji nalik repi (Ipomea batatas) slatkastog ukusa. To je višegodišnja biljka iz porodice slakova (Convolvulaceae), i zapravo nema nikakve morfološke sličnos...

c5e4cf01-ff0e-4a85-978e-a198449233fc.jpg

PROIZVODNJA KASNOG KUPUSA

Kasni ili postrni kupus dolazi na drugo mesto u plodoredu. Uspešno se gaji posle useva koji oslobađaju njivu do jula, a to su: grašak, rani krompir, luk, pšenica i ječam. Najbolji predusevi kasnom ku...