BELI LUK - TEHNOLOŠKI POSTUPCI PRERADE

BELI LUK - TEHNOLOŠKI POSTUPCI PRERADE

Beli luk je jedan od najpoznatijih i najstarijih začina. Podaci o upotrebi ove biljke se nalaze u spisima svih starih civilizacija. I danas, hiljadama godina kasnije, popularnost belog luka ne jenjava. Zbog svog prepoznatljivog i specifičnog mirisa ova biljka je nezaobilazna u kulinarstvu, a njegov...

62a55af4-9877-4c07-a95f-7175d015711a.jpg

Masnoće u krvi - DRAGOCENA ULOGA POVRĆA

Proučavani su i dokazani pozitivni efekti belog luka, artičoke i bokvice. Ispitivanja biljnih preparata koji utiču na sniženje nivoa masnoća (holesterola i/ili triglicerida) u krvi uglavnom su usmer...

5c5eac4f-d3e4-42ff-8a5c-11bfaa909f90.jpg

PROIZVODNJA ŠPARGLE

Velika rasprostranjenost ovog roda (Liliaceae), pokazuje sposobnost prilagođavanja razlčitim klimatskim i edafskim uslovima. Autohtone vrste Asparagus acutifolius i Asparagus tenuifolius, od davnina,...