Ocenjivanje piva - PENA ZNAK KVALITETA

Ocenjivanje piva - PENA ZNAK KVALITETA

Za pivo neki kažu da je tečna hrana, verovatno zato što je po energetskoj vrednosti slično punomasnom mleku. Malo se zna, međutim, šta čini kvalitet ovog napitka i kako se može prepoznati, s obzirom na to da do pre desetak godina nije postojao ni pravilnik o vrednovanju Radi se o biološkom proizvo...

fc2681e2-c8ee-485a-8c87-03a83b242f71.jpg

PROIZVODNJA KORNIŠONA NA OTVORENOM

Kornišoni su sa ekonomskog aspekta gledano vrlo važna povrtarska kultura. Proizvodnja ovog povrća u najvećoj meri je povezana sa prerađivačkom industrijom koja je u Srbiji,nažalost, prilično nestabil...

15a15d05-e90b-43d5-9df3-59f4e5d38f4e.jpg

Proizvodnja trave od krupnika i korišćenje pr...

Krupnik (Triticum aestivum ssp. spelta) ponovo je otkriven sredinom sedamdesetih godina i počela je njegova proizvodnja, zbog izvanrednog hemijskog sastava, kvaliteta zrna i zbog njegovog lekovitog d...