GAJENJE ROTKVICE

GAJENJE ROTKVICE

Još su stari Grci i Rimljani koristili rotkvicu kao povrće. Potiče sa istočnog Mediterana i prednje Azije, a prema nekim izvorima, drugo središte porekla su Kina i Japan, gde se razvila iz rotkve. Uzgaja se u celom svetu, u području umerene klime. Prvi poznati kultivari su bili izduženog hipokotils...

6f189575-cfdd-4cf5-920c-307d380faa2b.jpg

BOLESTI PARADAJZA

Početni simptomi plamenjače paradajza se ispoljavaju u vidu pega maslinaste boje. U uslovima visoke vlažnosti vazduha i umerenih temperatura, sa naličja lista se javlja beličasta prevlaka od organa z...

f3c31c87-3cf7-4155-882b-5daf2989ff36.jpg

Ocenjivanje piva - PENA ZNAK KVALITETA

Za pivo neki kažu da je tečna hrana, verovatno zato što je po energetskoj vrednosti slično punomasnom mleku. Malo se zna, međutim, šta čini kvalitet ovog napitka i kako se može prepoznati, s obzirom ...