GAJENJE DINJE

GAJENJE DINJE

Dinja je jednogodišnja zeljasta biljaka iz porodice tikava, sa povijušavim stablom koje nazivamo vreža. Koren je dobro razvijen i razgranat, a glavni koren dostiže dubinu i preko jednog metra. Najveća masa korenovog sistema nalazi se na dubini od oko 25 - 30 cm, na 4,5 - 6 m površine. Stablo je š...

97fef7bb-2bc1-4259-83d8-cb3ea9e455e7.jpg

RAZLIČITE TEHNIKE KALEMLJENJA LUBENICE

Koncept gajenja lubenice potpuno se promenio uvođenjem u upotrebu tehnologije kalemljenja. Ova tehnika je ne samo sredstvo za fitopatološku zaštitu, već i agronomska tehnika koja povećava rezultate u...

f3981e6f-6366-499d-a731-3090d55d1d83.jpg

GAJENJE ROTKVICE

Još su stari Grci i Rimljani koristili rotkvicu kao povrće. Potiče sa istočnog Mediterana i prednje Azije, a prema nekim izvorima, drugo središte porekla su Kina i Japan, gde se razvila iz rotkve. Uz...