PROIZVODNJA CRVENE I CRNE RIBIZLE

PROIZVODNJA CRVENE I CRNE RIBIZLE

Crvena ribizla (Ribes rubrum) je laka za uzgajanje, i od nje se pravi vrlo ukusni želei i umaci, kako za jela sa mesom tako i za upotrebu u svežem stanju. Plodovi crvene ribizle su različitih oblika i dimenzija, počev od crveno do ružičastih do belih ili boje šampanjca. Crna ribizla (Ribes nigrum) ...

45ce3aec-f022-496b-b521-245a91949486.jpg

BELI LUK - TEHNOLOŠKI POSTUPCI PRERADE

Beli luk je jedan od najpoznatijih i najstarijih začina. Podaci o upotrebi ove biljke se nalaze u spisima svih starih civilizacija. I danas, hiljadama godina kasnije, popularnost belog luka ne jenjav...

bb8b691f-d540-4058-87aa-59560aec60da.jpg

PEPINO VIRUS PARADAJZA

Pepino mosaic virus (PepMV) prvi put je otkriven u Peruu 1974. godine kao prouzrokovač oboljenja biljke pepino (Solanum muricatum). Sve do 2000. godine nije bilo drugih saopštenja o ovom virusu, a in...