NAČINI, USLOVI I DUŽINA SKLADIŠTENJA POVRĆA

NAČINI, USLOVI I DUŽINA SKLADIŠTENJA POVRĆA

Posle berbe (vađenja) povrća, uskladišteni plodovi nastavljaju sa procesom disanja za koji je neophodna energija. Međutim, pošto više nije povezan sa biljkom, tj. korenovim sistemom, plod za disanje koristi sopstvene energetske rezerve, što vremenom dovodi do gubitka kvaliteta

97fef7bb-2bc1-4259-83d8-cb3ea9e455e7.jpg

RAZLIČITE TEHNIKE KALEMLJENJA LUBENICE

Koncept gajenja lubenice potpuno se promenio uvođenjem u upotrebu tehnologije kalemljenja. Ova tehnika je ne samo sredstvo za fitopatološku zaštitu, već i agronomska tehnika koja povećava rezultate u...

f3981e6f-6366-499d-a731-3090d55d1d83.jpg

GAJENJE ROTKVICE

Još su stari Grci i Rimljani koristili rotkvicu kao povrće. Potiče sa istočnog Mediterana i prednje Azije, a prema nekim izvorima, drugo središte porekla su Kina i Japan, gde se razvila iz rotkve. Uz...